Prou autoritarisme!

L'equip de govern de Torredembarra pretén multar amb 400 euros al regidor de la CUP de Torredembarra.

El matí del dimecres 25 de Maig del 2016, una dotació de la Policia Local s'ha presentat al domicili del regidor de la CUP Toni Sacristan per comunicar-li l'incoació d'un expedient sancionador per col·locar un cartell DIN A3 amb cinta adhesiva en un senyal vertical i entregar-li la sanció d'una falta lleu consistent en el pagament d'una multa de 400 euros.

Els fets es remunten al dia 19 d'abril, quan efectivament el regidor de la CUP Toni Sacristan, va col·locar un cartell contra els pressupostos municipals amb cintra adhesiva a la base de ferro d'un senyal de trànsit a l'Aparcament Mañe i Flaquer. Aquest cartell, en cap cas impedia la correcta visibilitat i funció del senyal de trànsit, i retirar-lo era extremadament fàcil donat a que la superfície per a col·locar la cinta adhesiva era molt limitada, ja que es tracta d'un pal de ferro.

Des de la CUP volem transmetre les següents consideracions:

-Que per part de la regidoria de governació ha existit una voluntat de criminalització premeditada contra el regidor de la CUP, fent una escenificació policial davant de veïnes i veïns, intentant danyar la imatge del mateix regidor.

-Que per la via repressiva, ni aquesta regidoria ni aquest govern podran silenciar les veus crítiques i contraries amb la gestió del govern municipal.

 -Que el regidor de Governació, José Garcia, segueix evidenciant la seva actitud repressiva i autoritària, instant a convertir el cos de la Policia Local en agents de secret per a perseguir a la dissidència política, motiu pel qual aquest regidor ens recorda a les formes utilitzades en temps no democràtics.

-Que el govern municipal, segueix apostant per la via de la criminalització i de la repressió per a seguir recaptant diners per a intentar quadrar una caixa municipal destrossada. Des de la CUP entenem, que el govern ha de trobar altres vies i fonts d'ingressos, i que en cap cas la persecució de la militància política del municipi n'ha de ser una.

-Que sense més proves que la simple sospita i les reiterades ganes de criminalització per part d'aquesta regidoria, s'intenta responsabilitzar al mateix regidor de la resta de cartells col·locats a altres indrets del municipi, vulnerant el principi de proporcionalitat, objectivitat i professionalitat, i fent un judici paral-lel sense cap altre argument que les pròpies ànsies de repressió, persecució i atac personal contra el regidor.

-Que enganxar un cartell amb dues tires de zelo a l'espai públic, no pot ser mai considerat com a un acte incívic, ja que d'aquesta manera estem posant en qüestió la lliure expressió. Incivisme són totes les polítiques que condueixen a la precarització de les condicions de vida del conjunt de la ciutadania. Incivisme és també la corrupció immersa dins del PSC.

-Que la CUP presentarà al-legacions a una multa marcadament desproporcionada i amb connotacions polítiques notables.

-Exigim a les forces polítiques que formen el govern municipal que es posicionin davant aquest fet i reconsiderin aquesta actuació, així com d'altres actuacions per part d'aquesta regidoria.

-Exigim la retirada de l'expedient sancionador contra el nostre regidor. pel fet d'enganxar un cartell amb zelo.

 

PROU AUTORITARISME, PROU CRIMINALITZACIÓ I PROU REPRESSIÓ

CUP de Torredembarra; 25 de Maig del 2016

Torredembarra. Baix Gaià. Països Catalans